Commemoració del 40 aniversari de l'adhesió d'entitats i intelectuals a les normes de la RACV

Data: 
07/03/2021

40 ANIVERSARI DE L'ACTE D'ADHESIÓ A LES NORMES DE LA RACV EN EL PUIG

El 7 de març de 2021 se complixen 40 anys de l'acte popular multitudinari d'adhesió a la normativa que la RACV decidí en 1979 per a la llengua valenciana, en l'objectiu de recuperar la tradició i l'esperit de l'acort ortogràfic de 1914.

L'acte d'adhesió tingué lloc en 1981 en el Saló de Banderes del Monasteri d'El Puig; raó per la qual la nostra normativa és coneguda popularment en la denominació de "Normes d'El Puig".

Per a celebrar l'efemèrides (i junt a unes atres activitats de les que informarem en breu, condicionades per la situació sanitària), la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, a través de la seua Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes, vol difondre un logotip commemoratiu de l'efemèrides.

Un disseny de Jaume Chornet per a recordar aquell acte a on centenars de persones i entitats manifestaren, en la seua firma, no a soles l'adhesió a la RACV i a les seues normes ortogràfiques, sino també la voluntat de seguir construint una llengua valenciana viva i culta, autònoma en la seua personalitat, en un model estàndart genuí, acostat a la parla del poble, en el que poder vehicular l'us del nostre idioma en tots els àmbits.