Javier Domínguez pronunciarà un conferència i presentarà un llibre sobre Nassio Bayarri

14/12/2016

El Colege Territorial d'Arquitectes de Valéncia acollirà dimarts que ve 20 de decembre, a les 19:00 hores, la conferència titulada “Nassio: L'alquímia de la Geometria Còsmica”, a càrrec del Secretari de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), Javier Domínguez Rodrigo.

A continuació es presentarà el llibre “El Arte Urbano de Nassio”, del qual és autor també Javier Domínguez. En este cas el llibre serà presentat rector de la Universitat Europea de Valéncia i Acadèmic de Número de la RACV, Juan Morote Sarrión.

El llibre dedicat a l'art urbà de Nassio Bayarri, qui també és Acadèmic de Número d'esta RACV, està concebuda per a l'exposició “Nassio. Art Urbà”. Esta obra analisa i contextualisa a través d'una vintena d'obres l'abundant producció ceràmica en murals (església de Sant Nicolau, Voladura extraterrestre,…), mosaics,… d'una de les figures més rellevants de la plàstica moderna valenciana.

Escultor de múltiples i variats registres, el polifònic imaginari narratiu de Nassio oferix un immens paisage d'originals geografies, timbrat per una floració inagotable d'objectes canònics: Còsmics del campus de Vera, Naiximent de l'espai,…

El treball descobrix les estratègies i claus formals d'un mestre octogenari, la creació vanguardista de les quals, universal i superba es completa en una generosa contribució al debat estètic, en el que irromp fa cinc décades en el seu Manifest Cosmoista.

Es presenten en paralel texts i ilustracions, facilitats pel propi Nassio, acostant a l'espectador el complex discurs visual d'un dels fundadors del Grup Parpalló.

   
logo Real Acadèmia de Cultura Valenciana
(Fundada en 1915 per la Diputació Provincial de Valéncia. Inscrita en el Registre d'Acadèmies de l'Institut d'Espanya. Títul Real de 1991)
C/Avellanes, 26 - 46003 VALÉNCIA Tel. 96 391 69 65 email: info@racv.es