Descripció:La Real Acadèmia de Cultura Valenciana decidí en febrer de 2008 la creació d'una nova secció en el nom de Secció de Ciències Mig Ambientals i Agroalimentàries, com a evolució de l'anteriorment denominada Secció de Ciències Agroalimentàries (des del 29 de maig de l'any 2003, abans de Gastrologia, Enologia i Oleicutura), la qual tindrà com a missió:
El mig ambient i tots els temes que envolten la seua conservació i estudi, exigixen ara més que mai una dedicació profunda que analise el seu estat actual i aporte solucions de cara al nostre futur colectiu. La cultura generadora al voltant del cultiu del cep i de l'elaboració i consum del vi, en les seues múltiples manifestacions, es part importantíssima en el conjunt de la Cultura Valenciana, de la mateixa manera que ho es el cultiu, elaboració i consum de l'oli d'oliva i les seues manifestacions culturals. La gastrologia, com a ciència de la gastronomia i art de la cuina, es fonamenta, en bona part, en l'us d'abdos productes. Pero junt a la seua proyecció cultural tenen una gran proyecció econòmica, creixent en estos moments, per lo qual han segut objecte d'atenció per part de la Real Acadèmia. Tot lo dit, la seua importància i trascendència, exigix que se li dedique la necessària i continuada atenció. D'ahi que s'haja decidit la creació d'esta secció en el nom de: Secció de Ciències Mig Ambientals i Agroalimentàries. PublicacionsEn este apartat anirem posant les novetats bibliogràfiques que promoga la nostra Secció.
|
Composició:Director:Salvador Zaragoza Adriaensens Secretari:Vicent Manuel Rozalén i García Membres:Cristóbal Aguado Laza José Aparicio Pérez José F. Ballester-Olmos y Anguís Rafael Currás Cayón Enrique De Miguel Fernández Carlos David Gener GalbisAgregat Colaborador Vicente Gómez García José V. Guillem Ruiz Fernando Martínez Roda José Luís Medina García |