Cienciès Mig Ambientals i Agroalimentàries "Eduardo Primo Yúfera"

Descripció:

La Real Acadèmia de Cultura Valenciana decidí en febrer de 2008 la creació d'una nova secció en el nom de Secció de Ciències Mig Ambientals i Agroalimentàries, com a evolució de l'anteriorment denominada Secció de Ciències Agroalimentàries (des del 29 de maig de l'any 2003, abans de Gastrologia, Enologia i Oleicutura), la qual tindrà com a missió:

  • Dedicació a l'estudi científic dels temes del mig ambient.
  • Dedicació a l'estudi científic de l'alimentació mediterrànea i, conseqüentment, de la Gastrologia com a ciència dedicada ad ella.
  • Dedicació a l'estudi científic del cep i del vi, el seu cultiu, elaboració i consum.
  • Dedicació a l'estudi científic de l'olivera i de l'oli, el seu cultiu, elaboració i consum.
  • Estudi i publicació de la cultura generada per la Gastrologia, l'Enologia i l'Oleicultura.
  • Organisació de conferències, coloquis i seminaris sobre les distintes matèries.

El mig ambient i tots els temes que envolten la seua conservació i estudi, exigixen ara més que mai una dedicació profunda que analise el seu estat actual i aporte solucions de cara al nostre futur colectiu.

La cultura generadora al voltant del cultiu del cep i de l'elaboració i consum del vi, en les seues múltiples manifestacions, es part importantíssima en el conjunt de la Cultura Valenciana, de la mateixa manera que ho es el cultiu, elaboració i consum de l'oli d'oliva i les seues manifestacions culturals.

La gastrologia, com a ciència de la gastronomia i art de la cuina, es fonamenta, en bona part, en l'us d'abdos productes. Pero junt a la seua proyecció cultural tenen una gran proyecció econòmica, creixent en estos moments, per lo qual han segut objecte d'atenció per part de la Real Acadèmia.

Tot lo dit, la seua importància i trascendència, exigix que se li dedique la necessària i continuada atenció. D'ahi que s'haja decidit la creació d'esta secció en el nom de: Secció de Ciències Mig Ambientals i Agroalimentàries.

Publicacions

En este apartat anirem posant les novetats bibliogràfiques que promoga la nostra Secció.

  • Série Gastrologia, Enologia i Oleicultura:
    Nº 1: Simó Santonja, V. L.; Medina García, J. L.: El aceite: la gastronomía y la salud. València, 2005.

 

Composició:

Director:

Salvador Zaragoza Adriaensens
Académico Numerario

Secretari:

Vicent Manuel Rozalén i García
Acadèmic Corresponent

Membres:

Cristóbal Aguado Laza
Agregat Colaborador

José Aparicio Pérez
Acadèmic Numerari

José F. Ballester-Olmos y Anguís
Acadèmic Numerari

Rafael Currás Cayón
Agregat Colaborador

Enrique De Miguel Fernández
Acadèmic Numerari

Carlos David Gener Galbis
Agregat Colaborador

Vicente Gómez García
Agregat Colaborador

José V. Guillem Ruiz
Agregat Colaborador

Fernando Martínez Roda
Acadèmic Corresponent

José Luís Medina García
Acadèmic Numerari

   
logo Real Acadèmia de Cultura Valenciana
(Fundada en 1915 per la Diputació Provincial de Valéncia. Inscrita en el Registre d'Acadèmies de l'Institut d'Espanya. Títul Real de 1991)
C/Avellanes, 26 - 46003 VALÉNCIA Tel. 96 391 69 65 email: info@racv.es