Aureli López Muñoz rebrà el 'Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana'

Aureli López
Data: 
04/11/2019

L'acadèmic corresponent de la RACV i agregat colaborador de la seua Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes, Aureli López Muñoz, rebrà el VI Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana el pròxim 15 de novembre.

El guardó el concedix la Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, i Aureli López el rebrà en el Sopar dels Escritors 2019 el dia 15 de novembre en el Restaurant “La Hípica”.

Aureli López Muñoz és Agent Comercial de professió, i ademés és professor de Llengua Valenciana en Lo Rat Penat des de 1980, entitat de la que formà part de la seua Junta de Govern i del Claustre de Professors.

Ademés, és Acadèmic Corresponent de la RACV per Paterna i  agregat colaborador de la seua Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes des de 2005.

També És President d'Honor I soci fundador de la Associació d’Escritors en Llengua Valenciana; Vicepresident I soci fundador de l'Ateneu Cultural de Paterna; i fon President del Club Paterna de Pilota Valenciana (1981-2009), deport del que fa difusió en la ràdio a través del programa “Cavallers, va de bo”.

És “Coet d’or” de Paterna (1992); Premi Vinatea de Amics de la RACV (1997); “Albuferenc de l’any”, de la Falla Albufera de Catarroja (2000); premi “Maulet” (2001); premi “Fadrí-Cardona Vives, Josep Mª Guinot a les Lletres Valencianes” (2012).

Durant l'acte es presentarà el llibre Aureli López, raó de raons, que arreplega les ponències de les Jornades dels Escritors de 2019, que estan dedicades ad ell.