Enrique García Asensio nomenat Acadèmic d'Honor de la RACV

Enrique García Asensio
Data: 
05/12/2019
La Música, fonamental per a la Real Acadèmia. Un eminent Director d'Orquesta, Mestre i Músic, Enrique García Asensio, fon nomenat nou Acadèmic d'Honor de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana en la Junta General del passat 28 de novembre. D'esta manera, la Real Acadèmia torna a reconéixer els mèrits dels grans músics valencians, com ya fera en el seu moment en el reconegut Mestre Joaquín Rodrigo, qui rebé idèntic nomenament.
 
Enrique García Asensio naix en Valéncia. Cursa els estudis musicals en el Real Conservatori Superior de Música de Madrit, diplomant-se en Violí, Música, Harmonia, Contrapunt, Fuga i Composició.
 
Als 11 anys forma part, com a violí, en l'Orquesta del Conservatori de la que aribaria a ser Concertino i més avant Director. Ha dirigit casi totes les Orquestes d'Espanya.
 
La seua activitat professional en el camp internacional es desenrolla en: Canadà, Estats Units, Mèxic, Puerto Rico, Argentina, Uruguay, República Dominicana, Brasil, Japó, Islàndia, Bulgària, Romania, Grècia, Israel, Rússia, Àfrica del Sur, Irlanda del Nort, Suïssa, Anglaterra, Portugal, Itàlia, França, Bèlgica, Alemània, Àustria, Holanda, Dinamarca, Chèquia i Eslovàquia. I posseïx una extensa discografia realisada en Espanya i Anglaterra.
 
Ha segut assistent del Mestre Celibidache en els cursos internacionals que este impartí en Bolonya (Itàlia) i Munich (Alemània), aixina com en les classes de l'Acadèmia Chigiana de Siena (Itàlia) de 1960 al 63.
 
En l'estranger, ha impartit cursos de Direcció d'Orquesta en Santo Domingo (República Dominicana), Iasi i Bucarest (Romania) i Kerkrade (Holanda). En Espanya han segut molts els cursos impartits: Toledo, Madrit, Valéncia, Chauchina (Granada), Minglanilla (Conca), Villafranca dels Fancs (Badajoz), Brihuega (Guadalajara) i Granada. Llíria, Buñol, Cullera, L' Olleria, Vila-real, Nules, Segorbe, Benicàssim, Vall d’Uxó, Montroy, Algar de Palancia i Pinoso, en la Comunitat Valenciana.
 
Ha segut nomenat Director Honorari de moltes agrupacions musicals de gran prestigi com: Unió Musical de Llíria (Valéncia). Societat "L'Artística" de Buñol (Valéncia).
 
És Acadèmic, corresponent, de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de Valéncia, Cavaller de l'Orde del Sant Càliç i Cavaller de la Real Orde de Santa Maria del Puig.
 
Des de la seua creació en 1986, i fins a juny de 2018, fon membre del Consell Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.