Ciències Mig Ambientals i Agroalimentàries "Eduardo Primo Yúfera"

Agregats: 

Cristóbal Aguado Laza, Rafael Currás Cayón, Carlos David Gener Galbis, Vicente Gómez García, José V. Guillem Ruiz, Fernando Martínez Roda (acadèmic corresponent), Vicent Manuel Rozalén i García (acadèmic corresponent)

Descripció secció: 

 

La Real Acadèmia de Cultura Valenciana decidí en febrer de 2008 la creació d'una nova secció en el nom de Secció de Ciències Mig Ambientals i Agroalimentàries, com a evolució de l'anteriorment denominada Secció de Ciències Agroalimentàries (des del 29 de maig de l'any 2003, abans de Gastrologia, Enologia i Oleicutura), la qual tindrà com a missió:

  • Dedicació a l'estudi científic dels temes del mig ambient.
  • Dedicació a l'estudi científic de l'alimentació mediterrànea i, conseqüentment, de la Gastrologia com a ciència dedicada ad ella.
  • Dedicació a l'estudi científic del cep i del vi, el seu cultiu, elaboració i consum.
  • Dedicació a l'estudi científic de l'olivera i de l'oli, el seu cultiu, elaboració i consum.
  • Estudi i publicació de la cultura generada per la Gastrologia, l'Enologia i l'Oleicultura.
  • Organisació de conferències, coloquis i seminaris sobre les distintes matèries.

El mig ambient i tots els temes que envolten la seua conservació i estudi, exigixen ara més que mai una dedicació profunda que analise el seu estat actual i aporte solucions de cara al nostre futur colectiu.

La cultura generadora al voltant del cultiu del cep i de l'elaboració i consum del vi, en les seues múltiples manifestacions, es part importantíssima en el conjunt de la Cultura Valenciana, de la mateixa manera que ho es el cultiu, elaboració i consum de l'oli d'oliva i les seues manifestacions culturals.

La gastrologia, com a ciència de la gastronomia i art de la cuina, es fonamenta, en bona part, en l'us d'abdos productes. Pero junt a la seua proyecció cultural tenen una gran proyecció econòmica, creixent en estos moments, per lo qual han segut objecte d'atenció per part de la Real Acadèmia.

Tot lo dit, la seua importància i trascendència, exigix que se li dedique la necessària i continuada atenció. D'ahi que s'haja decidit la creació d'esta secció en el nom de: Secció de Ciències Mig Ambientals i Agroalimentàries.

Publicacions

En este apartat anirem posant les novetats bibliogràfiques que promoga la nostra Secció.

  • Série Gastrologia, Enologia i Oleicultura:
    Nº 1: Simó Santonja, V. L.; Medina García, J. L.: El aceite: la gastronomía y la salud. València, 2005.