Conferència: "La Guerra de l'Independència en Castelló"

REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA
Secció d'Història
Grup d'Investigació d'Història Militar “General Navarro Sangrán”

CONFERÈNCIA

"LA GUERRA DE LA INDEPENDENCIA EN CASTELLÓN”

Ilm. Sr. En Ricardo Pardo Camacho,
Coronel d'Infanteria i Diplomat en Genealogia, Heràldica i Dret Nobiliari.

DILLUNS, 12 DE DECEMBRE de 2016, A les 19:00 HORES
SALÓ D'ACTES DE LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA
CALLE AVELLANES, Núm. 26 DE VALÉNCIA
(Junt al Palau Arquebisbal)

INTRODUCCIÓN A LA CONFERENCIA

Provablement per no haver tingut lloc en cap localitat de la província de Castelló un sege com els de Saragossa, Girona o Tarragona, s'ha deixat de costat l'estudi de les accions militars ocorregudes en Castelló durant la Guerra de l'Independència, ya que tampoc consta en els texts tradicionals que en ella s'haja produït cap de les batalles que s'han considerat decisives. Si a això afegim que en la província no s'editava encara cap publicació periòdica, ni civil ni militar, és absolutament llògica l'ombra que s'ha anat estenent entorn als acontenyiments ocorreguts en aquells anys, i prova d'això és la curta bibliografia específica existent. La conferència no és més que una mínima aproximació al tema.

PERFIL DEL CONFERENCIANT

RICARDO PARDO CAMACHO (Ceuta, 1947) és Coronel d'Infanteria (Retirat) i diplomat en Genealogia, Heràldica i Dret Nobiliari per l'Escola de Genealogia de l'Institut Salazar i Castro. Nomenat Tinent per l'Acadèmia d'Infanteria de Toledo en 1969, ha estat destinat en el Terç Alejandro Farnesio 4º de la Legió, en Villa Cisneros (Sàhara), en ascendir a Capità en el Regiment de Caçadors de Montanya Arapiles nº 62, en Seo d'Urgell, i en el Regiment d'Infanteria Las Navas nº 12, en Saragossa, de Comandant en la Direcció general de Relacions Informatives i Socials de la Defensa, de Tinent Coronel en la Direcció general del Servici Militar, abdós en Madrit, i, finalment, ya com a Coronel, va ser nomenat Delegat de Defensa en Castelló, cessant en 2009 per complir l'edat reglamentària.

Comissari, entre unes atres, de les exposicions Memoria Militar de España, en 1986, i José Cusachs i Cusachs, en 1988, abdós en el Centro Cultural Conde Duque de Madrit, aixina com autor del catàlec de l’obra d’este pintor, editat en Barcelona en 1988. Fundador de l’associació cultural Aula Militar “Bermúdez de Castro” en maig de 1997, que ha presidit fins l’any 2016, aixina com del Museu d’Història Militar de Castelló, en març de 2003, del que continua sent Director. Comissari de les diverses exposicions organisades per l’Aula Militar, entre elles: “Castellonenses del 98. Homenaje en el Centenario”, “Cabrera, el Tigre del Maestrazgo. En el bicentenario de su nacimiento”, “Guerra de la Independencia en la provincia de Castellón”, “Arte efímero. Soldados de papel”, “Banderas de España” i “Tres siglos de vida militar en Castellón”.

Interviene:

Ricardo Pardo Camacho

Lugar: Saló d'Actes de la RACV    dirección: C/ Avellanes, 26, Valéncia
Día: 12/12/2016 - 19:00    hasta: 12/12/2016 - 20:30
   
logo Real Acadèmia de Cultura Valenciana
(Fundada en 1915 per la Diputació Provincial de Valéncia. Inscrita en el Registre d'Acadèmies de l'Institut d'Espanya. Títul Real de 1991)
C/Avellanes, 26 - 46003 VALÉNCIA Tel. 96 391 69 65 email: info@racv.es