Ha mort l'Acadèmic d'Honor Darío Maravall

Darío Maravall Casesnoves
28/11/2016

Valéncia, 28 de novembre de 2016.-

Ha mort l'Acadèmic d'Honor d'esta Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Darío Maravall Casesnoves.

Natural de Xàtiva, va ser nomenat acadèmic d'honor el 26 de giner de 2012 i era membre de la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, Acadèmic de número de la Real Acadèmia de Doctors, Catedràtic d'Universitat i Doctor Ingenier Agrònom i de Ciències Matemàtiques.

Doctor Honoris Causa per l’Universitat Politècnica de Valéncia, se li va concedir la Medalla d'Or de l’Universitat Politècnica de Madrit i va ser Director Honorari Perpetu de dos dels seus Departaments Interescoles. membre d'honor de l'Associació Nacional d'Ingeniers Agrònoms i fill adoptiu de la ciutat de Valéncia.

Ha publicat més de vint llibres i prop de doscentes memòries de física i matemàtiques. Ha segut molt important la reflexió metacientífica sobre les seues disciplines que li han portat a fer importants aportacions en el camp de la filosofia i de la teoria de la ciència. Les seues obres han sigut traduïdes a diversos idiomes estrangers.

Darío Maravall era germà del prestigiós historiador José Antonio Maravall i tio de José Mª Maravall, ministre d'Educació i Ciència en el Govern de Felipe González

   
logo Real Acadèmia de Cultura Valenciana
(Fundada en 1915 per la Diputació Provincial de Valéncia. Inscrita en el Registre d'Acadèmies de l'Institut d'Espanya. Títul Real de 1991)
C/Avellanes, 26 - 46003 VALÉNCIA Tel. 96 391 69 65 email: info@racv.es