L'acadèmic de Número de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Dr. Jaime Siles Ruiz, director de la Secció de Lliteratura en Llengua Castellana, rep nous i importants guardons nacionals

Jaime Siles Ruiz
Data: 
19/11/2019

La Academia de Juglares de Fontiveros, cuna del poeta en lengua castellana, San Juan de la Cruz, concede cada año los reconocimientos de ‘Juglar del año’ y ‘Juglar de Honor’. En la presente edición se ha decidido que el primero sea para el académico de número de la Real Academia de Cultura Valenciana y director de su Sección de Literatura en Lengua Castellana, el poeta y filólogo Jaime Siles Ruiz. El ayuntamiento de esta población deberá ratificar este nombramiento en su próximo pleno. Este nombramiento lleva implícito el de Hijo Adoptivo de Fontiveros.

El nuevo juglar se presentará a los vecinos de esta población el 14 de diciembre, en plena celebración de las fiestas en honor de San Juan de la Cruz.

L'Academia de Juglares de Fontiveros, breçol del poeta en llengua castellana, San Juan de la Cruz, concedix cada any els reconeiximents de ‘Juglar del año' i ‘Juglar de Honor’. En la present edició s'ha decidit que el primer siga per a l'acadèmic de número de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i director de la seua Secció de Lliteratura en Llengua Castellana, el poeta i filòlec Jaime Siles Ruiz. L'ajuntament d'esta població deurà ratificar este nomenament en el seu pròxim ple. Este nomenament porta implícit el de Fill Adoptiu de Fontiveros.
 
El nou juglar es presentarà als veïns d'esta població el 14 de decembre, en plena celebració de les festes en honor de San Juan de la Cruz.

Perfil de Jaime Siles

Jaime Siles Ruiz, Doctor en Filologia Clàssica per l'Universitat de Salamanca,  és Acadèmic de Número de la RACV des de l'any 2000 i li correspon la medalla nº 10. És autor de 36 llibres de poemes – varis d'ells traduïts a unes atres llengües- ; 14 llibres d'ensaig i investigació; 20 traduccions; 9 edicions; 150 artículs científics; 26 pròlecs; i més de mil resenyes de llibres. Ademés és membre de diversos consells científics i editorials de numeroses publicacions i ha segut premiat en numeroses ocasions.

Com a investigador multidisciplinar ha treballat sobre diversos camps com l'epigrafia prellatina de la Península Ibèrica, la poesia clàssica grecollatina, la poesia i la pintura espanyola del Sigle d'Or, la poesia europea i hispanoamericana contemporànees, les relacions entre escritura i pintura des de l'Antiguetat Clàssica fins als nostres dies, la teoria i història de la traducció, i ha traduït teatre, poesia, novela i ensaig de nou llengües (grec clàssic, llatí, grec modern, francés, italià, català, portugués, anglés i alemà).

Siles ha segut distinguit en la Encomienda de la Orden del Mérito Civil, la Gran Cruz de Honor per servicis prestats a la República d'Àustria i en la Medalla de Plata de la Emigración. Acadèmico de Número de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Acadèmico de Número de la Academia Hispanoamericana de Buenas Letras, Acadèmico Corresponent de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, Acadèmic Corresponent de la Real Academia de la Historia i Acadèmic Correspondent de la Real Academia de Bellas Artes de San Telmo. En 2013 l'Ajuntament de Valéncia el nomenà Fill Predilecte de la Ciutat i l'Universitat de Clermond-Ferrant l'investí Doctor honoris causa.