Ple absolut en l'ingrés del nou Acadèmic de Número, Francisco José Llácer Bueno

Ingrés Francisco José Llácer Bueno
Data: 
27/11/2019
Magnífic el discurs, extraordinària la contestació. El numerós públic entusiasmat. La Junta de Govern en primera fila esquerra arreplegant un nou èxit. Darrere acadèmics corresponents, patrons i amics en llocs reservats. Moltes alumnes i alumnes de la ESEV presents.
 
Un resum breu de lo que va fon ahir dimarts l'acte solemne de l'ingrés com a Acadèmic de Número de Francisco José Llácer Bueno, qui ya ostenta la medalla 38, en substitució del seu predecessor, Francisco A. Roca Traver.
 
Un ple total del Saló del Consolat de Mar de la Llonja de la Seda va provocar que prou persones hagueren de seguir de peu l'interessant discurs de Llácer sobre “ELS FURS EN L’ESPILL DE JAUME ROIG”.
 
Un protocol tradicional que es manté
 
Despuix de la benvenguda del Decà, José Luis Manglano de Mas, dos acadèmics (María Desamparados Cabanes Pecourt i José Vicente Gómez Bayarri) anaren a pel recipiendari (l'acadèmic que és rebut per l'entitat), qui esperava al final del saló. Seguint el protocol clàssic d'estos actes, els tres es dirigiren seguidament cap a la presidència, mentres sonava l'Himne de la Real Institució.
 
Repàs detallat a un periodo intens de la nostra història com a poble
 
Acte seguit el nou acadèmic llegí el seu discurs d'ingrés titulat, com díem anteriorment, “ELS FURS EN L’ESPILL DE JAUME ROIG”.
 
Abans de res, com és preceptiu, dedicà unes paraules al seu predecessor, en este cas Francisco A. Roca Traver. Seguidament, Llácer feu un repàs històric sobre els usos, costums i llegislació d'aquells anys. Circumstàncies i maneres d'actuar que sorprenen vists des de la nostra perspectiva actual pero que formen part del nostre passat.
 
I Llácer ho contà en detall, en referències documentals concretes, i oferint un discurs amé i rigorós, combinació que feu mantindre l'atenció de l'auditori de principi a fi de la seua intervenció.
 
Seguidament l'acadèmic de número José Vicente Gómez Bayarri llegí, en nom de la RACV, el discurs de contestació, igualment documentat, tant sobre el nou acadèmic, de qui va glossar aspectes de la seua vida personal i professional, com del tema motiu del discurs de va ingressar pronunciat.
 
Finalment se li impongué a Llácer tant la medalla acadèmica nº 38 com l'insígnia de la RACV, i se li entregà l'Acta acreditativa.
 
Breus senyes biogràfiques

Catedràtic de Grec, Llicenciat en Dret, Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia. Membre de la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics. Croniste Oficial d'Algemesí, població de la que és natural. Director que fon de l'Institut Lluis Vives de Valéncia. Professor en l'ESEV-Escola Superior d’Estudis Valencians. Professor de l'Aula Oberta de l'Universitat Valenciana d'Estiu – Secció d'Arqueologia i Prehistòria de la RACV.

Ingrés Francisco José Llácer Bueno